Web Astrolog

Velimir Remić

     Samo kosmos je granica

Dnevni Izveštaj

Srbija, region i svet u 2016. godini

Nakon izazovne i teške 2015. godine koja nam je na globalnom planu donela mnogo problema, ratnih sukoba, prirodnih katastrofa i brojnih neprijatnosti vreme je da pogled usmerimo ka 2016. godini od koje svi mnogo očekujemo. Pravi odgovor na pitanje: Šta će se dešavati kod nas i u svetu u narednih godinu dana zna poznati srpski astrolog Velimir Remić koji više od jedne decenije profesionalno tumači kako individualne tako i globalne horoskope. Za početak zamolili smo Velimira da zaviri u srpske zvezde i prenese nam nebeske poruke o događajima kojima ćemo svedočiti u godini koja je ispred nas.

Godišnji horoskop podznaka 2016

 

GODIŠNJI HOROSKOP PODZNAKA 2016

 

PODZNAK OVAN

Nakon dve i po godine iritacije koju je Saturn pravio aspektom inkonjunkcije ka vašem podznaku sada se situacija menja za 180 stepeni. 2016. godina vama će doneti mnogo novih dešavanja u životu, naravno imajući u vidu vaše lične planetarne pozicije. Biće važno da sebi odredite prioritete i da svu pažnju usmerite na njihovo rešavanje. Ova godina obilovaće izazovima pa je na vama da se potrudite da ih prevaziđete i okrenete situaciju u svoju korist pod uslovom da ste naučili lekciju smirenosti i strpljenja. Kada je reč o poslu kojim se bavite, možete da očekujete unapređenje i dobru saradnju sa kolegama. Finansijska situacija biće pozitivna sa tendencijom rasta prihoda sve do početka devetog meseca, ali takođe imaćete nagon da novac trošite na neke stvari samo da biste zadivili druge ljude. Ne padajte u takva iskušenja, budite oprezni i mudri. Kraj godine je najpovoljniji za one koji imaju u planu obimnija finansijska ulaganja u poslove kojima se bave. Emotivno ćete biti snažniji, jači posebno u martu, avgustu i novembru. Odnosi u porodici biće stabilni. Oni koji su u stabilnim ljubavnim vezama će se veriti ili stupiti u bračne vode tokom ove godine. Imaćete mnoštvo druženja, porodičnih okupljanja koja će učvrstiti vaše odnose. Zdravlje će biti dosta dobro jer ćete biti zaštićeni Jupiterom u polju zdravlja, ali obavezno radite lekarske preglede, posebno kontrolišite krvni pritisak i zdravije se hranite. Mogući su periodi anksioznosti, nemira i nervoze u januaru, julu i oktobru, pa ostanite smireni i ne paničite. Izbegavajte uzimanje lekova na svoju ruku. Više se bavite duhovnim temama, uzdizanjem na višu frekvenciju svesti i pozitivnim razmišljanjem. Usamljeni pripadnici znaka će imati mnogo prilika da promene svoju situaciju pa im savetujem da što više izlaze na mesta gde se svira muzika uživo. Tranzit Saturna kroz deveto polje horoskopa doneće vam otežanu komunikaciju sa braćom, sestrama, rodbinom, komšijama. Studenti će morati dobro zagrejati stolicu u ovoj godini jer će im teže ići polaganje ispita. Oni koji se odluče da odsele u inostranstvo mogu biti razočarani zbog poteškoća u vezi sa papirologijom u vezi boravišnih i radnih dozvola.

PODZNAK BIK

Ove godine imaćete mnogo razloga da budete optimistični. Bićete u prilici da se fokusirate na ostvarenje svojih planova bez osvrtanja na priče drugih ljudi. Trudite se da budete u društvu ljudi koji dele vaše stavove i uverenja, biće vam lakše kada budete imali njihovu podršku. Imaćete snage da se suočite sa problemima, te da ostvarite brojne uspehe tokom cele godine. Uspećete da zaradite značajniju sumu novca kroz partnersku saradnju. Častićete se skupocenim poklonima koje već dugo želite, a koje niste imali priliku da priuštite. Posebna sreća sledi onima koji sa nestrpljenjem očekuju ulazak u bračnu zajednicu. Takođe, mlađi će u odnosu na starije predstavnike podznaka Bik imati mnogo više uspeha i nagrada. Oni koji studiraju će sa uspehom polagati ispite i testove. Imaćete odlične odnose sa članovima porodice i prijateljima. Zdravstveno stanje biće zadovoljavajuće, s tim da treba da povedete računa o sebi, da se zdravije hranite i da odolite iskušenjima koja imate u vezi sa masnom i kaloričnom hranom. Sredinom godine mogući su manji problemi sa krvnim pritiskom, masnoćom u krvi pa imajte to na umu. Posvetite se religiji, duhovnim temama i obilasku svetih mesta. Ne savetujem putovanja na daleke destinacije, mogući su problemi i kašnjenja, pa dobro razmislite o svemu i obavezno osluškujte taj unutrašnji glas koji će da vam prenosi poruke. Ako ste imali u planu promenu radnog mesta, bilo bi dobro da se strpite i sačekate bolje dani koji će da nastupe u januaru, februaru, maju, junu, septembru i oktobru. Na leto ćete imati odlične aspekte za odmor, česta putovanja, uživanje sa ljudima koje volite. 2016. godina nije povoljna za uzimanje kredita i zajmova, a ja vam savetujem da nikome ne budete žirant ove godine. U septembru će za vas početi veoma važan poslovni ciklus koji će da traje godinu dana pa očekujte velike uspehe I stabilne novčane prilive. I zdravstveno ćete biti zaštićeno, ali moram da vam skrenem pažnju na preterivanja u hrani i piću jer vas je do sada hedonizam mnogo skupo koštao pa se čuvajte I budite umereni u svemu. Ako ste u braku do jeseni vam je odličan period da razmislite o proširenju porodice. Leto provedite u prelepoj Grčkoj.

PODZNAK BLIZANCI

Godišnji horoskop za vaš podznak predviđa duhovno buđenje, otkrivanje mnogih tajni i skrivenih stvari. Osećaćete se motivisano i krenućete u ostvarenje svega onoga što ste isplanirali. Imaćete zaštitu planeta posebno kada je reč o profesionalnim angažmanima. Sredinom godine moguće su manje nesuglasice sa saradnicima, neslaganje oko nekih poslova, pa ne reagujte impulsivno. Trudite se da uvek budete iskreni, da radite pošteno, verujte isplatiće vam se. Ako ste imali u planu prodaju nekih nekretnina ili imovine, prvo saslušajte svoj unutrašnji glas, svoju intuiciju i ako se javi i najmanja sumnja ne radite protiv sebe. Ova godina je dobra za zamenu stare tehnike i uređaja za nove, kao i za popravku istih. Dugoročna ulaganja će vam se isplatiti i doneti vam mnogo uspeha. Porodični odnosi biće odlični, mnogo vremena provodićete zajedno, moguć je odlazak i na zajedničko putovanje. Neki od vas bi mogli stati na ludi kamen sa osobom koja ima veze sa inostranstvom. Ukoliko ste imali nekih zdravstvenih problema a koje ste ignorisali, ove godine se potrudite da ih lečite i stavite tačku na to. Povedite računa o ishrani, vežbajte, više se krećite na svežem vazduhu, izbegavajte gužvu i zadimljene prostorije. Nećete imati većih problema, sem manjih prehlada, glavobolja i prolaznim problemima u vezi sa alegrijom i disajnim putevima. Mnogi će naglo smršati i to ne treba da vas brine. Što se tiče putovanja, ova godina biće vam ispunjena brojnim putovanjima, posebno avionom. Poslovna putovanja biće učestala. Uživaćete u uzbuđenjima, ekstremnim sportovima, avanturama. Sredina 2016. godine je najbolji period za odlazak na godišnji odmor. Od polovine septembra je odličan period za proširenje porodice ali i za usamljene koji će na javnim mestima upoznati ljubav svog života. U ovoj godini su moguće manje neprijtnosti kroz pojavu strahova, depresija i napada panike. Menjajte sve što je zastarelo u vašem životu i ne pružajte otpor kako biste lakše podneli opozicioni aspekt Saturna koji će sve vreme da vas napada iz Strelca koji se nalazi nasuprot vašeg podznaka.

PODZNAK RAK

2016. godina doneće vam nove poslovne prilike. Nezaposleni će konačno uspeti da reše svoj status. Pred vama su periodi velikog uspeha, priznanja i poslovnog rasta. Oni koji su već u radnom odnosu, uspeće da poboljšaju svoju situaciju, da pokažu svoje kvalitete i biće propisno nagrađeni za svoj rad i trud. Uz pomoć osobe koja je na nekoj važnoj poslovnoj funkciji, unapredićete i proširiti obim poslovanja. Kada je reč o finansijama, imaćete stabilne i redovne finansije. Oni koji su planirali kupovinu kuće ili stana uspeće u tome. Takođe renoviranje i poboljšanje uslova u kojima stanujete će proteći bez problema i prepreka. Savetujem oprez sredinom godine, kada bi mogli da uđete u period nestabilnosti kada je reč o novcu, pa budite mudri i počnite da štedite. To će vam doneti mnogo tenzije i nervoze ali delujte preventivno kako ne biste došli u tu situaciju. Finansijska nestabilnost bi se mogla odraziti i na odnose sa ukućanima, stvarajući neprijatne i napete situacije. Ne dozvolite da bilo šta utiče na vaš odnos sa porodicom, posebno ne novčana situacija. Krajem godine vest o uspehu jednog člana iz porodice obradovaće vas i to će pomoći da poboljšate narušene odnose. Zdravstvena situacija biće odlična. Vodite računa da hrana koju budete konzumirali bude sveža, u roku, ne jedite brzu i nezdravu hranu. Više se krećite, budite u pokretu. Sredinom godine imaćete priliku za brojna poslovna putovanja na kojima ćete spojiti lepo i korisno. Oni koji budu išli na odmor sa svojim partnerima mogu da očekuju posebnu atmosferu, mnogo romantike, uživanja, provoda i smeha. Do septembra ste u super periodu za upisivanje kursa ili polaganje vozačkog ispita. Dobro je i za kupovinu automobila. Imaćete mnogo kratkih putovanja. Na jesen je moguće preseljenje ili razrešenje problema u vezi sa nekretninama i emstom stanovanja.

PODZNAK LAV

Posmatrajući planete za ovu godinu, mogu da kažem da vas očekuje poslovni rast i razvoj. Neki od vas će dobiti unapređenje i tako ispuniti dugogodišnja očekivanja koja su sebi postavili. 2016. godina je povoljna za širenje posla, za poslovne početke i uspehe. Uspećete da poboljšate svoj ugled među poslovnim partnerima, te da ostvarite značajne novčane uspehe. Kako godina bude odmicala, pripremite se za turbulencije na finansijskom planu. Ne ulažite novac u sumnjive projekte, dobro razmislite pre nego donesete konačnu odluku. Sreća vas čeka u porodici, mnogo slavlja i veselja, moguće je da će ove godine biti neka svadba ili prinova u životima vama bliskih ljudi. Na leto bi moglo da dođe do zdravstvenih problema starijih članova u vašoj porodici, što će vas zabrinuti. Kada je reč o vašem zdravlju, nema razloga za brigu, sve će biti pod kontrolom. Budite oprezni jer su vam naglašeni stomačni virusi. Bilo bi poželjno da počnete da se bavite nekom fizičkom aktivnošću. Što se tiče putovanja tu neće biti nikakvih problema niti ograničenja. Sve što budete planirali uspećete i da realizujete. Saturn iz vatrenog Strelca sve vreme će da šalje moćan trigon ka vašem podznaku pa će istrajnost biti vaše drugo ime u ovoj godini. Od septembra meseca imaćete priliku da se dodatno usavršavate i putujete u sklopu poslovnih aktivnosti. Ove jeseni očekujte potpisivanje veoma važnog ugovora. Zvezde pokazuju da ćete sve više vremena provoditi u kući jer vam dim i gužva neće prijati pa ćete često biti na kućnim žurkama i večerama. Razočaraćete se u najmanje dve ličnosti iz polja prijatelja.

PODZNAK DEVICA

Rođeni sa podznakom u Devici mogu da očekuju uspehe, pokretanje novih poslova. Imaće osećaj da je došlo vreme kada im sve svi snovi ostvaruju. Pojedini će imati koristi od saradnje sa važnom osobom koja je vrlo uticajna i na visokoj poziciji u društvu. Bićete puni samopouzdanja, vere u sebe, osećaćete se stabilno i neustrašivo. Uspećete da sklopite poslove koji će vam doneti višegodišnju dobit. Investiraćete u opremu i mašine čijim iznajmljivanjem biste mogli da zarađujete u budućnosti. Ukoliko imate dodatni posao ili hobi i tu možete da ostvarite velike dobitke te ujedno spojite ugodno i korisno. Porodični odnosi biće stabilni, radovaćete se poslovnom uspehu nekog člana vaše porodice. Moguća je i selidba zbog poslovnih obaveza. Početkom godine bićete pozvani na ostavinsku raspravu i baviće se stvarima oko nasledstva. Ukoliko imate decu koja su zrela za brak, ove godine možete da očekujete njihovu svadbu. Neki od vas će poslati decu u inostranstvo na školovanje. Stariji članovi vašeg domaćinstva će trebati vašu pomoć. Vaša zdravstvena situacija biće promenjljiva, biće vam osetljiv stomak i krvni pritisak. Vodite računa o ishrani, bićete skloni gojenju. Lica starija od 60 godina treba da prekontrolišu rad srca i krvnih sudova.

PODZNAK VAGA

Podznak Vaga konačno može da predahne u ovoj godini posebno u poslednjem kvartalu 2016. godine je rod sredine septembra nakon dvanaest godina čekanja Jupiter planeta sreće, ekspanzije i bogatstva ulazi u vaš podznak u kojem će da ostane godinu dana. Kada je reč o poslu kojim se bavite tu treba da budete organizovaniji, da poboljšate svoj ugled i odnose sa kolegama. Biće mnogo izazova pred vama, mnogo neslaganja i verbalnih sukoba, pa se trudite da ostanete smireni, ne nasedajte na provokacije, posebno sredinom godine. Svi vi koji se bavite uslužnim delatnostima možete da očekujete unapređenje. Finansije će biti promenljive, pa se pripremite na periode nestabilnosti na tom polju. Sredinom godine ti problemi će dostići vrhunac, ali ćete uspeti da se izvučete iz krize. Neki od vas će dobiti nasledstvo od roditelja pa će tim novcem uspeti da nadomeste eventualne gubitke. Odnosi u porodici biće stabilni. Nema nikakvih naznaka o pojavi zdravstvenih problema, ali ne nervirajte se bez potrebe i ne mučite se crnim mislima jer koža trpi i može povremeno da reaguje izbacivanjem osipa. Trudite se da češće budete u pokretu, da radite neke vežbe ili jednostavno da boravite na svežem vazduhu. Imaćete mnogo prilika za smeh i optimizam. Ukoliko ste bili u svađi sa emotivnim partnerom, ukazaće vam se prilika za pomirenje, naravno ukoliko to budete želeli. Naglašena su vam putovanja avionom posebno u prvoj polovini godine. Tranzitni Saturn će vam putovati kroz treće astrološko polje pa je moguća pojava strahova od saobraćajne gužve, a inače na putovanjima su moguća čekanja, odlaganja i kašnjenja. Preporučujem da svog ljubimca na četiri točka odvezete na generalni tehnički pregled u prvom kvartalu 2016. godine.

PODZNAK ŠKORPIJA

Ako iko treba da se raduje onda ste to vi sa podznakom u Škorpiji. A zašto? Pa zato što je nakon dve i po godine Saturn otišao iz vaše dvanaeste astrološke kuće u kojoj ste imali izolaciju, strahove, napade panike, stres, nesanicu, bolest, blokade i loše snove. Ove godine bićete na vrhuncu energije i uspećete da ostvarite sve ono što ste dugo vremena planirali. Budite oprezni ukoliko budete sarađivali sa strancima, posebno u poslovima koji se tiču investiranja. Mlađi pripadnici podznaka želeće da pokrenu sopstveni posao, a u tome će imati podršku bliskih prijatelja i saradnika. Posvetite se marketingu ukoliko želite da proširite svoj posao i da mnogi čuju za vas. Krajem godine svi vaši napori će se isplatiti i počećete da berete plodove svog rada. Svi vi koji ste imali u planu rešavanje stambenog pitanja ili kupovinu nekretnine ova godina biće povoljna za tako nešto. Kroz porodicu možete da očekujete mnogo radosti, veselja i povoda za slavlje. Neki od vas će biti zabrinuti za decu, njihovo školovanje i ponašanje. Takođe će vas brinuti bolest nekoga u familiji sa kim ste bliski. Odnosi sa prijateljima biće narušeni, izbegavaćete sve one koji su negativni i kojima sve smeta. Što se tiče zdravlja, konačno ćete uspeti da se rešite nekih boljki koje su vas dugo vremena mučile. Biće naglašeni bolovi u kostima, posebno kolenima, promenljiv nivo šećera u krvi, kao i krvni pritisak. Više vodite računa o sebi, svom zdravlju i ishrani. Ojačavajte imunitet prirodnim perparatima. Kada je reč o putovanjima, imaćete dosta prilika za to, posebno u vazi sa poslom kojim se bavite. Pojedini će otici negde daleko na školovanje i usavršavanje. Krajnje je vreme da počnete sa štednjom novca.

PODZNAK STRELAC

Spremite se za pohađanje dvogodišnje životne škole u kojoj ćete kroz tranzit Saturna u Strelcu naučiti mnogo toga. Budite spremni na blokade, ruđenej svega starog i nepotrebnog. Naoraužajte se strpljenjem jer ako budete vredni i radili na sebi bićete adekvatno i nagrađeni. Posle perioda koji je bio vrlo napet i ispunjen problemima, uspećete da se rešite tenzije i da prevaziđete sve prepreke koje ste imali. U godini koja je pred vama sklopićete uspešne dugoročne ugovore i početi poslove koji će vam doneti dobitak. Imaćete mnogo prilika za unapređenje, usavršavanje. Oni koji su nezaposleni uspeće da se zaposle, a najbolji meseci za to su april, septembar i decembar. Sredinom godine mogući su manja neslaganja sa kolegama i poslovnim saradnicima. Ove godine obezbedićete sebi dva izvora finansiranja, od kojih će jedan biti stalan. Stabilna finansijska situacija doneće olakšanje u porodici. Novac ćete trošiti na popravke mašina i na kupovinu nekretnine. 2016. godina je povoljna za rođenje deteta, obrazovanje, poslovno usavršavanje, za ulazak u brak. Imaćete dobre odnose sa ukućanima, a preko prijatelja možete da očekujete lepe vesti. Zdravlje će biti dobro, ali biće naglašen stres i briga za druge kao i prolazni strahovi. Ukoliko se i jave manji zdravstveni problemi, uspećete to da rešite. Biće vam osetljivi uho, grlo i nos te na prve simptome obratite pažnju jer su aspektovane prehlade i alergije. Ako budete išli u inostranstvo na odmor, savetujem maksimalan oprez jer su moguće krađe ili gubitak prtljaga. Više vremena provodite u molitvi. Zvezde pokazuju da ćete iz korena promeniti svoj imidž.

PODZNAK JARAC

Horoskop za ovu godinu vama predviđa mnogo pozitivne energije, imaćete snage i želje da se pokrenete. Možete da očekujete unapređenje i poslovne uspehe u ovoj 2016-oj. Ostvarićete finansijsku stabilnost, te ujedno dobiti unapređenje i bolji status u poslu kojim se bavite. Prva polovima godine doneće manje turbulencije, nestabilnost, ali uspećete da rešite sve što vam se bude isprečilo na putu uspeha. Krajem godine imaćete odlične aspekte za ulazak u partnerstvo i poslovna udruživanja. Neki od vas će se baviti i renoviranjem nekretnina koje ste nasledili, moguća je kupovima automobila i elektronskih uređaja. Uspećete da rešite porodične probleme koji su vas činili nervoznim. Početkom godine možete da očekujete slavlje u porodici, bilo da je reč o venčanju ili nekom drugom događaju koji će okupiti vaše najmilije. Moguća su anksiozna stanja i nesuglasice sa ukućanima, ali kako godina bude odmicala uspećete da se rešite ove grozne neprijatnosti koja vas dugo godina sputava. Neko u porodici će uspeti da se zaposli. Postaćete društveniji, više ćete se uključivati u socijalne krugove. Kada je reč o zdravlju, osetljivi su udovi i stomak, vodite računa da hrana koju jedete bude u roku i ispravna. Takođe se čuvajte infekcija, uha, grla i nosa, ti organi će biti ostljivi i skloni alergijama. Tokom godine zdravlje će generalno gledano biti dobro, samo se čuvajte. U prvoj polovini godine imaćete priliku za selidbu na mesto koje vi sami odabrete. Takođe imaćete mnogo prilika za putovanja u inostranstvo, na kojima ćete moći da ostvarite značajnu finansijsku korist. Čuvajte energiju i sledite svoj instinkt. Družite se sa istomišljenicima, a izbegavajte negativne i ljude koji vam crpe energiju.

PODZNAK VODOLIJA

Ova godina doneće vam mnogo prilika za sređivanje vašeg emotivnog stanja. Rešićete probleme koji su u vezi sa školovanjem ili zdravstvenim stanjem. Ukoliko ste imali probleme sa supružnikom 2016-ta će biti godina razrešenja svih nesporazuma. Na leto ćete imati odlične aspekte za odlazak na zajednički odmor na kojem ćete se provesti kao nikada do sada. Porodični odnosi će se popraviti, svi ćete biti brižni i puni razumevanja. Sreća vas očekuje posebno preko dece. Sredinom godine mogući su periodi napetosti i nervoze u vezi sa porodičnim obavezama i imanjem. Mnogi od vas će uspeti da se izbore za što bolje radne pozicije i uslove, imaćete prilike da sarađujete sa ljudima koji će vam mnogo pomoći u poslu kojim se bavite. Savetujem vam da maksimalno iskoristite sve savete i da ih praktično primenite. Bilo bi poželjno da prihvatite nove pristupe i da probate nešto što niste do sada. Ukoliko budete organizovani i ako dobro isplanirate svoje aktivnosti neće biti mesta za nervozu i zabrinutost. Ukoliko ste imali u planu uzimanje kredita i pozajmica uspećete da ih dobijete bez problema. Ne bi bilo poželjno da investirate u dugoročne poslove. Vaše finansije će biti stabilne i kontinuirane. Ove godine ćete razmišljati o kupovini automobila ili nekog elektronskog uređaja. Mnogi od vas će se preseliti u inostranstvo. Uspeh na polju visokog obrazovanja na jesen 2016. godine. Biće velika čista na polju prijatelja.

PODZNAK RIBE

Imaćete prodršku prijatelja i saradnika u svemu što budete radili. Ova godina predstavlja početak novog perioda u vašem životu. Napravićete mnoge promene, oslodobiti se negativnih osećanja i tuge koju ste nosili u sebi. Uradićete sve što niste uspeli da završite do sada. Vaše emocije će biti pod kontrolom, a mogući su u periodi iscrpljenosti i nezadovoljstva društvenim životom i pojedinim ljudima. Vaše poslovne obaveze ćete izvršavati na vreme, a sredinom godine se pazite kolega koji se lažno predstavljaju kao vaši prijatelji. Novčana situacija biće zadovoljavajuća ukoliko troškove budete držali pod kontrolom. Kako godina bude odmicala, osećaćete se samouvereno i pozitivno. Moguće je i da ćete dobiti neočekivani iznos novca kojim ćete nadoknaditi troškove popravke nekih kućnih aparata. Tokom cele godine, želećete da popravljate stare stvari, da renovirate, ulepšavate vaš dom. Srećne i povoljne aspekte imaćete i za stupanje u bračne vode ili veridbu. Neki od vas će slaviti rođenje deteta, tako da ćete imati mnogo razloga za slavlje i veselje ove godine. Obratite pažnju na svoje misli zato što će biti perioda sa jakom hipohondrijom pogotovo u martu, maju, septembru i novembru. Čuvajte se izdaje, prevare, krađe. Ako imate oca, muža ili brata, moguće su neprijatnosti zbog povećanog unosa alkohola. Više vremena provodite na Suncu i pijte svakodnevno magnezijum pa ćete biti manje pospani tokom 2016. godine.

 

 

29 jula na nebu će da se formira veliki sekstil - Davidova zvezda!

29.jula 2013.godine u kasnim večernjim satima (računajući po lokalnom vremenu za Beograd, Srbiju) na nebu će se formirati Veliki sekstil ili Davidova zvezda. Šestokraki heksagram koji formira izmedju ostalog i tranzit Meseca kroz znak svoje egzaltacije (Bika) je u manjoj meri značajan jer je Mesec najbrže planetarno telo, tako da ozbiljan boljitak koji se očekuje od ove planetarne konfiguracije neće baš biti vidljiv.

 

Joomla extensions by ZooTemplate.com